14x mooie hotels met buitenzwembad in België

(en wij zouden ze boeken!)

Hoe onze zomervakantie er zal uit zien? We weten het nog niet. Wat we wél weten is dat onze kinderen (en de jouwe gegarandeerd ook) een zomervakantie associëren met zwemmen. Er bestaat voor de kinderen geen betere plek om stoom af te laten na een stevige wandeling of culturele uitstap dan in het buitenzwembad van een hotel. Het is steevast een criterium om accommodatie uit te kiezen, met de nadruk op buiten-zwembad. Want in de zomer kruipen we liefst niet binnen, al zeker niet op vakantie! Tussen de groene heuvels van Toscane of de goudgele korenvelden in Spanje, zijn de hotels met buitenzwembad voor het uitkiezen. Maar nu we met z’n velen de zomer aan het heroriënteren zijn naar het Belgische binnenland, lijkt het vinden van een hotel met zwembad al minder evident. Wij deden ons huiswerk. En je mag afkijken.

Dit is België.

Hotelszembad.jpg


Jam HOTEL - (BRUSSEL)

Jam Hotel is één van onze wishlisted accommodaties in België. Het verwarmd buitenzwembad zorgt ervoor dat een citytrip Brussel voor kinderen nóg leuker wordt. Terwijl we in de voormiddag de hotspots van de hoofdstad verkennen, nestelen we ons na de middag graag op het terras van het hotel, mét buitenzwembad dus!. Het Jam Hotel ligt op 300 meter van het Horta Museum en op 700 meter van de Louizalaan, ideaal me dunkt!


Romantik Manoir Carpe Diem - (De HAAN)

Als je erover nadenkt je zomervakantie in België door te brengen, heb je sowieso al aan de kust gedacht! Maar de ideale accommodatie vinden is geen evidentie. Het aanbod aan de Belgische kust is gigantisch en tussen ons gezegd en gezwegen; niet alles ziet er even aantrekkelijk uit. Wel, het kostte wat tijd, zweet en misschien zelfs een enkele traan, maar we proudly present you onderstaand hotel met buitenzwembad. Rustig gelegen (dat alleen is aan de Belgische kust een kunst) op wandelafstand van het strand en aan de rand van het groen. I-dé-aal!


Hotel Wu Wei - (kortrijk)

Citytrippen in België? Dan denk je vast aan Gent, Brugge of Brussel. Maar heb je al eens aan Kortrijk gedacht? Doe de ‘Holder-de-bolder-tocht’ en laat je kinderen op een leuke manier kennismaken met de historische rijkdom. Wij deden een gelijkaardige wandeling in Damme en de kinderen vonden dat super! Ideaal als je graag wat kuiert, de kinderen houden zich zeker bezig met het bijhorende spel! Je kan ook in de Warande terecht, een gratis toegankelijk speeldomein vooraleer je van de rust kan genieten aan de rand van het buitenzwembad van je hotel. Want zeg nu zelf: dat ziet er wel heel aanlokkelijk uit!

Exclusive Suites The Secret Garden - (BRUGGE)

Dit exclusieve verblijf ligt tegenover het water aan de Groenerei, als je buiten stapt bevind je je in een sprookje, maar ook achter de gezellige muren van het hotel lijkt het al gezelligheid wat de klok slaat. Brugge, here we come!

Boutique Hotel De Brakelhoen - (Brakel)

Een boetiekhotel tussen de velden van Brakel, in het glooiende landschap van de Vlaamse Ardennen. In hotel de Brakelhoen kom je voor ontspanning in een luxueus kader. Het zwembad in de grote tuin dat eindeloos uitkijkt over de achterliggende velden is het neusje van de zalm.

Domaine de Ronchinne - (Maillen)

Haal je beste Frans maar boven, want aan de andere kant van de taalgrens liggen er ook enkele parels te wachten. Domaine de Ronchinne is een gigantisch kasteeldomein dat met veel oog voor detail werd verbouwd tot ideale plek voor je gezinsvakantie. Je kan in het kasteel verblijven, maar ook de stallen en de voormalige pauwenverblijven werden omgebouwd tot vakantieverblijf. Wil je het nog avontuurlijker, probeer dan de boomhut of ga kamperen op het domein en slaap in woonwagens. België met Zuid-Franse touch. En oh ja, een buitenzwembad is er ook!

Domaine La Butte aux Bois - ( LANAKEN)

La Butte aux Bois, klinkt Frans, oogt als een stijlvol Engels landhuis, maar ligt toch in België! Voeg daar nog een wellnesscentrum en een sterrenrestaurant aan toe en je hebt de ideale plek gevonden voor een relaxvakantie in eigen land! Wat je daar dan met kinderen gaat zoeken is ook evident; het hotel verhuurt ook fietsen en het stadscentrum van Maastricht is zo makkelijk bereikbaar (minder dan 15 minuten!). Kleine uitstapjes (in België of Nederland) in combinatie met gepamper; dat zou wel eens jouw zomervakantie kunnen worden!

Hotel Harmony - (GENT)

Gent heeft geen introductie nodig. Misschien vond je al eerder de weg naar de stad der Stroppendragers voor een daguitstap en denk je deze zomer wat verder (of langer)? Enter hotel Harmony waar je op 100m van het Gravensteen slaapt én zwemt. Van hieruit verken je gemakkelijk de hoogtepunten van de stad, centraler gelegen bestaat niet! Een heerlijk hotel én je pikt nog wat van de Belgische geschiedenis mee.

Le Richmond - (GODinne)

Een hotel dat gelegen is tussen de Maas en een enorm bos (groene long hallo!) mét zwembad in de tuin. Wij zeggen volmondig JAAA! Ik bedoel OOUUI! Godinne, godin aan de Maas, daar aarden we wel.

B&B De Deugdzonde - (Sint-Denijs)

Niet ver van Kortrijk waan je je in Frankrijk. B&B De Deugdzonde zegt het zelf! In het midden van de velden kom je tot rust aan de rand van de zwemvijver of in de sauna. Natuurlijk kan je er ook op uittrekken. Je kan zelfs je eigen paarden meebrengen, ze worden vlakbij gestald.

Guest house La Maison Chantecler - (Ukkel)

Op 3 kilometer van de Avenue Louise in een statige burgerwoning kunnen we tegenwoordig heerlijk verblijven. Vooral de sfeer die de tuin uitstraalt triggert ons wel. Boekje erbij, plons in het zwembad, daar zeggen we geen nee tegen

Domaine Sur Les Sarts - (Ohey)

Net onder Namen vind je op een groot domein een gerenoveerd landhuis. Domaine sur les Sarts maakt deel uit van het kasteel van Ohey. Het domein ligt op 45 minuten van de grotten van Han en op een half uur van Durbuy en Dinant.

Le Presbytère de Sautour - (Sautour)

We blijven aan de zuidelijke kant van de taalgrens, al is de insteek toch wat anders. Terwijl we in Godinne op zoek kunnen naar authenticiteit en rust, lijkt de sfeer hier wat meer geanimeerd met modernere touch. De omgeving biedt ongeveer hetzelfde: wandelen, fietsen en bossen. Ardennen op z’n best, België op z’n best.


Le Chantoir des Lépiotes - (Comblain-au-Pont)

Nog meer zon, bos en zwembad in de Ardennen! Deze B&B zet in op een familiale sfeer en no-nonsens familieplezier. Klaar voor een bommeke in het zwembad?

Jardins d'Arthey - (Rhisnes)

Hoeveel kastelen en bijhorende landerijen kan een land (zo klein als België) tellen? We vonden nóg een plek waar historische rijkdom en moderne noden (buitenzwembad, check!) hand in hand gaan. Not too shabby for us!


DEZE POST BEVAT AFFILIATE LINKS ALS JE VIA EEN VAN DEZE LINKS EEN HOTEL BOEKT, KOST HET JE NIKS EXTRA MAAR STEUN JE WEL ONS WERK
-
14x mooie hotels met buitenzwembad in België -